Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akatsuki

Akatsuki

 

Deidara

Ivagakure egykori nindzsája. Mielőtt Uchiha Itachi kényszerítette, hogy csatlakozzon az Akatsuki-hoz bér-terroristaként dolgozott. Annak ellenére, hogy a szervezet tevékenységével teljes mértékben egyetért, Itachi és egész családját nem állhatja, mivel úgy hiszi Sharingan-szemük miatt lenézik az deidara_by_vashperado.jpgő képességeit. A szervezethez való csatlakozása után Sasori társa lett, akit Deidara mestereként tisztelt annak művészi tehetsége miatt. Sasori helyére annak halála után Tobi kerül. Bár eleinte nem állhatja Tobit annak magatartása miatt, Deidara hasonló helyzetbe kerül mint egykor Sasori: Tobi tanítója lesz és törődni kezdett társa jólétével is. Deidara a kezén lévő szájakon keresztül képes agyagot fogyasztani és saját művészetéhez felhasználni azt, vagyis robbanó szobrokat tud előállítani belőle. Deidara szobrai bármilyen formájúak lehetnek; a megszületésük és felrobbanásuk közötti időszak alatt pedig Deidara képes életre kelteni és irányítani őket. Deidara rendkívül bízik szobrai képességeiben, úgy érzi alkotásai legyőzhetetlenek. Mikor Uchiha Sasuke, Itachi öccse szisztematikusan képes volt legyőzni alkotásait, Deidara saját magát alakította át egy élő bombává, hogy így pusztítsa el Sasukét és bebizonyítsa művészete felsőbbrendűségét. Öngyilkos terve azonban végül nem sikerült.

 

 

Uchiha Itachi 

Konohagakure egykori nindzsája, fiatal korában az Uchiha klán csodagyereke, az ANBU volt tagja, az Akatsukiban Hoshigaki Kisame társa. Itachi a sorozat cselekménye folyamán mint gonosztevő jelenik meg, aki egymaga felelős klánja és családja lemészárlásáért, és aki öccsét, Uchiha Sasuke csak azért hagyta életben mert még arra sem tartotta méltónak, hogy megölje.Halála időpontjában negatív szerepe némiképpen tompul: kiderül, hogy Uchiha Madarának is szerepe volt a mészárlásban és hogy a klán kiirtását Konoha vezetőinek parancsára hajtotta végre, hogy ezzel megakadályozzák a klán hatalomátvételét. Bár Sasuke meggyilkolását is elrendelték, Itachi nem voltuchiha_itachi_by_deetta.jpg képes megölni öccsét és megzsarolta megbízóit, hogy biztosítsák Sasuke sértetlenségét, különben nyilvánosságra hozza az igazságot az Uchiha klán legyilkolásával kapcsolatban. Itachi a maga részéről elfogadta gonosztevő-szerepét, soha nem árulta el megbízóit és még ösztönözte is Sasukét, hogy testben és lélekben erősödjön meg, hogy egyszer képes legyen megölni őt és ezzel megbosszulni családja halálát.

 

A sorozat folyamán Itachi folyamatosan megpróbál kitérni a harc elől, és erőszakmentes megoldást keres. Ha mégis harcra kényszerítik, általában csak önvédelemből küzd. Itachi kimérten tanulmányozza ellenfelei mozdulatait Sharingan-szemével, majd pedig illúziókban ejti fogságba őket egyetlen mozdulattal vagy pillantással. Néha Mangekyou Sharinganjának másik két képességét is beveti, de ezt igyekszik elkerülni, mivel ezzel saját egészségét és látását teszi kockára. A Tsukuyomi segítségével képes egy illúzióban fogságban tartani ellenfelét annak saját tudatában, ahol a téren és az időn is teljes uralmat gyakorol. Ebben az illúzióban néhány perces kínzás napoknak tűnik ellenfele számára. Második, Amaterasu nevű támadásával fekete lángokat képes szítani, melyek egészen addig lángolnak amíg ellenfeléből csak hamu marad. A harmadik, Susano nevű képességével képes előhívni egy szellemharcost, ami Itachi oldalán harcol, megvédi a támadásoktól, kardja pedig mindent átvág. A Sasukéval való végső összecsapásuk alkalmával, ahol szándékához hűen életét veszti, az Amaterasut átülteti öccse szemébe abban a reményben, hogy ez képes lesz megvédeni Sasukét Madarától. Itachi mindhárom képessége shinto istenek nevét viseli. Tsukuyomi a Hold, Susano a tenger és a vihar, Amaterasu pedig a Nap istene.

 


 

 Hoshigaki Kisame

 Kirigakure egykori nindzsája, az Akatsukiban Uchiha Itachi társa. Annak ellenére, hogy a szervezet tagjai között igen barátságtalan a viszony, Kisame és Itachi jól kijönnek és törődnek egymással. Mikor Kisame még Kirigakure falujához tartozott, egyike volt a KödHét hoshigaki_kisame_by_limandao.jpgKardforgatójának, egy erőszakos nindzsacsapatnak. Pikkelyekkel borított Samehada nevű kardja, amit csak ő képes forgatni, magába tudja szívni mások chakráját. Kisaménak cápákra emlékeztető külseje van: sápadt, világoskék bőre, kopoltyúra emlékeztető arcmintázata és éles, háromszögletű fogai. Harc közben gyakran használja fel a vizet, melyet cápa-formájúra képes alakítani és azzal támadni ellenfelét. Ha nincs a közelében elegendő víz, önmaga is képes akár egész tavat létrehozni.Kisame hatalmas chakratartalékokkal rendelkezik. Még ha csak ereje 30%-a felett gyakorol is irányítást ez a mennyiség nagyjából megegyezik azzal, amit Naruto használt fel chunin vizsgája során a Kilencfarkú rókadémon támogatásával.

 

 

Sasori

Sunagakure egykori nindzsája. Szüleit fiatal korában vesztette el, így őt nagyanyja, Chiyo nevelte fel. Felnőve szülei szeretetének hiánya miatt elhagyta faluját és csatlakozott az Akatsukihoz, ahol Orochimaru társa lett. Miután Orochimaru elhagyta a szervezetet Sasori új társa Deidara leakatsuki__akasuna_no_sasori_by_arriku.jpgtt, aki csodálattal adózott Sasori művészi tehetségének. Mielőtt Sasori elhagyta Sunagakurét, nagyanyja megtanította neki a báb-technikát, amit ő az évek során a saját igényei szerint tovább finomított. Sikerült kifejlesztenie egy módszert, mellyel emberi holttesteket bábokká tud alakítani és ezek a bábok a halott minden jutsuját és különleges képességét is birtokolják. Végül saját testét is bábbá változtatta, mely örök élettel és azzal a képességgel ruházta fel, hogy egyszerre több száz bábot irányítson. Minden bábjának fegyverzetét Sasori saját készítésű mérgével vonja be, mely erős fájdalmat és végül halált okoz. Haruno Sakura azonban képes volt előállítani a megfelelő szert a méreg közömbösítésére, így ő és Chiyo szembe tudtak szálni Sasorival. Kettejüknek végül sikerült elpusztítaniuk Sasori szívét, egyetlen szervét mely változatlan maradt mikor testét bábbá változtatta, és ezzel megölniük őt.

 

 

Zetsu

Az Akatsuki egyetlen olyan tagja, aki rendszeresen egyedül teljesít küldetéseket. Ez részben azon különleges képessége miatt van, hogy egybe tud olvadni tárgyakkal, vagy akár a földdel is, mely nagyon gyors helyváltoztatást tesz számára lehetővé. Zetsu számos feladatot lát el a szervezeten belül, de zetsu_by_zetsu_san21.jpgelsősorban megfigyelő, őrszem és kém. Fejét egy, a vénusz légycsapója csapdáihoz hasonló száj veszi körül, és a kannibalizmus sem idegen tőle, ezért az Akatsuki gyakran bízza rá olyan holttestek eltüntetését, amit nem akarják, hogy megtalálják. Zetsu testének két oldala eltérő pigmentációjú, jobb oldala fekete, bal oldala pedig fehér. Mindkét oldala más személyiséggel és tudással rendelkezik, ami gyakran vitákhoz is vezet két fele között. Kishimoto egyik fő vezér elve az Akatsuki tagjainak megalkotásakor az volt, hogy a szereplők több, nem emberi jegyet is viseljenek. Zetsu két, fekete és fehér oldala kettős személyiségének kihangsúlyozását szolgálja. Ezen két személyiségét az eredeti, japán nyelvű mangában az is még jobban elkülöníti, hogy a szóbuborékokban Zetsu fekete oldalénak szövege katakana, míg fehér oldalának szövege kanji és kana írásjelekkel szerepel.

 

 

Pain

Az Akatsuki vezetője és Konan társa. Gyermekkorában a Nagato nevet viselte és egyike volt Amegakure árváinak. A fiút Jiraiya vette pártfogásába és kezdte tanítani. Nagato kifejlesztette a Rinnegan nevű technikát, mely a használója pupillája körüli koncentrikus körökben mutatkozik meg, és képessé teszi őt, hogy bármilyen nindzsa-technikát bevethessen. A kiképzése befejezése után felébredt benne a vágy, hogy békét teremtsen a Naruto világában, amit az által kívánt kikényszeríteni, hogy előtte a különböző országok népeit a háború fájdalmainak teszi ki. Ezért nevét is Painre változtatta (az angol „pain”, vagyis „fájdalom” szóból). pain_by_serathus-d2p90sn.jpg

Első lépésként elfoglalta Amegakurét, ahol isteneként kezdték tisztelni.Első megjelenése alkalmával csupán sötét körvonalai láthatóak, teljes kinézete a sorozat Második része folyamatosan mutatkozik meg. Nem sokkal Pain bemutatása után kiderül, hogy valójában hat különböző teste van, melyeket egyetlen közös tudat irányít. Együttesen Pain Rokudónak hívják őket. Az egyes testek a buddhista hitvilág hat újjászületési fázisáról, vagy „ösvényéről” kapták neveiket. A testek közös vonásai a narancsszínű haj, a testékszerek viselése és a Rinnegan. Arra is fény derült, hogy a valódi Pain a legyengült Nagato, akit egy gépezet tart életben. Ez a gép közvetíti egyben a chakra-jeleit, melyekkel hat testét irányítja. A gépezetnek egy magas helyen kell lennie ahhoz, hogy Nagato fenn tudja tartani a kapcsolatot a testekkel. Mindegyik test, vagy „ösvény” más-más jutsukat birtokol, így az Állat ösvény számos teremtményt képes megidézni, a Preta ösvény képes elnyelni a támadásokat, az Ember ösvény képes kiolvasni mások gondolatait, a Deva ösvény pedig a mágnesességet uralja. Jiraiya rájön, hogy Pain testei és azok képességei mind más nindzsákhoz tartoztak, akikkel vándorútjai során találkozott. Sikerül lelepleznie Pain valódi kilétét és még halála előtt elküldeni az információt és Pain egyik meggyilkolt testét Konohagakure. Ennek a birtokában Konohában rájönnek, hogy Pain testei különböző korokban haltak meg, majd feltámasztották őket és a testékszereik segítségével távolról irányítják őket. Ha elveszítené egyik testét, Pain képes irányítása alá vonni egy másikat is, hogy a régit helyettesítse. A testek irányítása chakrát igényel, így ha egyetlen testbe szeretne nagy mennyiségűt átirányítani, előtte meg kell szüntetnie a kapcsolatot a többivel.

 

Konan

Az Akatsuki vezetőjének, Painnek a társa, az egyetlen női nindzsa a szervezetben. Kishimoto eredetileg obszcén külsőt szeretett volna adni neki, melyben kebleiből több látszódott volna. Konan még kicsi korában árvult el az Amegakure által vívott csaták idején, így már korán arra kényszerült, hogy megvédje és gondoskodjon magáról.konan_by_capellidipaglia-d3agnf1.png

Az árvára Jiraiya talált rá és vette pártfogásába; arra oktatta, hogy tovább fejlessze természet adta fogékonyságát az origami iránt. Konan harcstílusának éppen ezért fontos eleme a papír. Testét számtalan papírlapra tudja szétválasztani, melyek felett teljes irányítást gyakorol; képes velük felderíteni az adott területet vagy fegyverekké alakítani őket. A papírlapokból szárnyakat is tud formálni magának, melyek egyben tükrözik Amegakure falujában kapott nevét, „Isten angyalát” is, amit arról kapott, hogy gyakran ő teljesíti „Isten”, vagyis Pain akaratát. A képességeit nagyban korlátozza ha nedvesség éri, mivel a papírlapok így összetapadnak és elveszítik tartásukat.

 

Hidan

Jugakure falujának egykori halhatatlan, négy-szájú nindzsája, az Akatsukiban Kakuzu társa. Hidan a Jashin nevű vallás követője, mely az azonos nevű istent tiszteli és a halálon és pusztításon kívül minden mást bűnnek tekint. Vallásának kísérletei vezettek egyedi képességének kifejlesztéséhez: miután fogyasztott hidan_by_genisc.jpgellenfele véréből és utána Jashin háromszögű jelképét a földre rajzolta, képes egy wodoobaba-szerű összeköttetést létrehozni saját maga és ellenfele között. Ezen keresztül minden Hidan testét érő sérülés az ellenfelén is jelentkezik, így Hidan úgy képes végezni ellenfelével, hogy saját magán ejt halálos sebeket. Mivel Hidan halhatatlan, ezzel saját életét nem veszélyezteti, sőt még élvezi is a fájdalmat amit eközben magának okoz.Miután Hidan ezen képességével megöli Sarutobi Asumát, annak tanítványa, Nara Shikamaru megesküszik, hogy megbosszulja tanára halálát. Kettejük küzdelme során Hidan teste felrobban, Shikamaru pedig egy olyan helyre temeti Hidan még eleven maradványait, ahol még az Akatsuki tagjai sem találhatják meg és rakhatják újra össze. Az események után az Akatsuki már nem tekinti a szervezet tagjának Hidant.

 

Kakuzu

Takigakure egykori nindzsája, az Akatsukiban Hidan társa, aki kapzsiságból csatlakozott a szervezethez. Kakuzu azért kapta a halhatatlan Hidant társául, mivel határtalan kapzsisága és a pénz imádata gyakran sarkallta arra, hogy végezzen társaival. Kakuzu testét fekete fonalak alkotják, mely lehető teszi kakuzu_by_smilie.jpgszámára, hogy összevarrjon dolgokat, mint például Hidan elvesztett testrészeit. A fonalak képesek átvágni a húst, amit Kakuzu arra használ, hogy kitépje ellenfelei még dobogó szívét és azt a saját testébe ültesse a Jiongu nevű tiltott jutsu segítségével, így meghosszabbítva saját életét. Saját állítása szerint már Senju Hashirama, Konoha első hokagéjának idejében is életben volt. Kakuzu összesen négy szívet képes tárolni állati maszkokban a hátára varrva. Az álarcokat le tudja választani testéről, hogy azok segítségével elemi támadásokat hajtson végre, majd ismét gyorsan visszahívni azokat ha szüksége lenne a bennük tárolt szívekre. Kakuzu szívei egymás után pusztulnak el a Konohagakure nindzsáival való csata során. Mikor Uzumaki Naruto támadásai után utolsó szíve is a megállás határára kerül, Hatake Kakashi már könnyedén végezni tud Kakuzuval.

 

Uchiha Madara

Az Akatsuki megalapítója és az Uchiha klán védjegyévé vált Mangekyou Sharingan nevű technika első használója. Bár ez a technika elég hatalommal ruházta fel, hogy átvegye a hatalmat az Uchiha klán felett, a Mangekyou madara_by_sangar5729.jpgSharingan túlzott használata teljesen tönkretette szemeit, amiket saját testvére szemeivel pótolt. Madara később összefogott a Senju Hashiramával és ketten megalapították Konohagakure faluját. A két alapítóatya azonban nem értettek egyet abban, hogy ki is vezesse a falut, ezért kettejük között párviadalra került sor, mely végén Madara látszólag életét vesztette. Évekkel később a Kilencfarkú démon róka megtámadta a falut. A támadás Uchiha Itachi véleménye szerint Madara műve volt, bár Madara ezt tagadta. Miután a rókát a negyedik hokage saját fia testébe zárta, Madara beszivárgott a faluba és titokban kiképezte Itachit és segített neki az Uchiha klán lemészárlásában. Mikor Hoshigaki Kisame meglátta az arcát, felismerte, hogy ő Kirigakure vezetője.Madara a sorozatban való szereplései során legtöbbször Tobi álcáját ölti magára, aki Sasori halála után lett tagja a szervezetnek. Tobiként nemtörődöm és kétbalkezes, mely szöges ellentétben áll valós személyiségével. Tobi előszeretettel aratja le a sikert más munkája után és előszeretettel bosszantja felettes társát, Deidarát, aki vagy felrobban, vagy pedig komikus módon fojtogatni kezdi őt. Miután Deidara az Uchiha Sasuke elleni küzdelemben éltét veszti, a Tobi-személyiség eltűnik, mivel Madara különleges érdeklődést mutat Sasuke fejlődése iránt. Ennek ellenére Madara nem adja fel teljesen Tobi álcáját, és időnként visszatér annak használatához, mit például akkor, mikor Konoha egy csapat nindzsáját akarta késleltetni.Bár Madara arca többször is tisztán látható volt a Konoha alapítását bemutató történetek során, a sorozat tényleges cselekménye alatt mindig álarcot visel. A maszkon spirális minta látható, melynek középpontja a jobb szeme. Rövid, fekete haját nem takarja el az álarc. Mikor felmerült a kérdés, hogy Madara hogyan maradhatott életben Konoha alapítása óta, Itachi válasza szerint Madara halhatatlan. Bár Madara halhatatlanságának mibenléte és forrása még nem tisztázott, Madara utalásai alapján chakrájához lehet köze. A harcok során képes testét anyagtalanná tenni, ekkor ugyan továbbra is látható marad, de a legtöbb támadás nem képes kárt tenni benne. Emellett képes nagy távolságokat átívelő teleportációra is.

 

 

Orochimaru

A sorozat egyik legfőbb negatív szereplője. Orochimaru vékony testalkatú, bőre pedig sápadt, melyel Kishimoto ki akarta hangsúlyozni a szereplő negatív orochimaru_by_vamist.jpgmivoltát és látványosan megkülönböztetni a főhősöktől. Orochimaru egykor Konohagakure falujának nindzsája és a harmadik hokage tanítványa volt. A faluban töltött ideje alatt csapattárasaival, Jiraiyával és Tsunadéval Konohagakure legerősebb harcosai voltak. A halhatatlanság megszerezése utáni megszállottsága azonban odáig fajult, hogy kísérleteket kezdett folytatni faluja más nindzsáin. Végül elmenekült Konohagakuréből és csatlakozott az Akatsuki nevű bűnszervezethez. Miután rátámadt Uchiha Itachira, az Akatsuki egy másik tagjára, elhagyta a bűnszervezetet is és megalapította saját faluját, Otogakurét, hogy onnan próbálja elpusztítani egykori otthonát. Orochimaru úgy érte el az áhított halhatatlanságot, hogy tudatát újabb és újabb gazdatestekbe helyezi át. A sorozatban az új gazdatestek, köztük Uchiha Sasuke testének a megszerzése Orochimaru cselekedeteinek legfőbb hajtó ere.